Le Buche di Viesca

Gården og fasiliteter på denne

Agriturismo “Le Buche di Viesca” finner du ca. 25 km sørøst for Firenze, like ved byen Figline i Arnodalen. Det er ca. 40 km til Siena mot sørvest og omtrent like langt til Arezzo mot sør. Figline er omlag 28 mil fra Roma.

"Le Buche di Viesca" er en typisk gammel gård bygget av stein omgitt av romslige uteområder. Gården er delt inn i 8 leiligheter av ulik størrelse. Fra gården er det utsikt mot Arnodalen (Valdarno). Leiligheter i førsteetasjen er også tilpasset funksjonshemmede.

Ved hver leilighet finnes det en uteplass med bord, stoler og parasoll. Ypperlig sted for frokost eller ethvert måltid man vil nyte ute. Eller om man om kvelden vil la dagens inntrykk synke inn sammen med et glass god vin.

På gården finnes lekeplass velegnet for de minste gjestene. Her finnes sklie og husker. I tillegg finnes en ballplass egnet for også de litt større. Ovenfor disse lekeplassene finnes bassenget og plassen for de som vil slikke sol. Bassenget er på ca. 14 x 6 meter. Rikelig med plass for soling og avslapning ved bassenget. Solstoler og parasoller i tillegg til en overbygget sitteplass der man kan sitte skjermet for solen mens man ser til at de små trives i bassenget.

Parkeringsplassen på gården er overbygget. Dette er svært hendig i den heteste delen av året. Felles vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Den største av leilighetene er også utstyrt med oppvaskmaskin.

I tillegg til uteplassen for de enkelte leilighetene er det også en stor felles uteplass med utegrill. Både hos den lokale slakteren i Figline og på matbutikkene i Toscana finner man svært gode produkter egnet for grilling.

Gården ble fullt renovert i 2003 og åpnet som agriturismo først i januar 2004. Renoveringen er helt i tråd med århundrelange tradisjoner i Toscana. Interiørmessig fremstår den stilmessig som “arte povera” (et begrep introdusert av den italienske kunstkritikeren og kuratoren Germano Celant). I det hele en god bakrunn for et hyggelig opphold i den søte atmosfæren i åsene i Arnodalen.

Gården ligger innerst i en liten og fredet dal (Riserva Naturale del Parco dei Calanchi). Her kan du finne roen og leve ganske så uforstyrret. Like uforstyrret som rådyr, ekorn, påfugler og andre dyr som vet at de her har et sted der ingen jakter på dem.

De viktigste gårdsproduktene på "Le Buche di Viesca" er vin og olivenolje. Gården ligger innenfor Chianti-området og får derfor benytte denne klassifiseringen av sin vin. Dette innebærer også selvfølgelig at drueblandingen er innenfor reglene.

Selv setter vi veldig stor pris på gårdens egen olivenolje som fremstår som en rik og smakfull olje. Dette er absolutt en olje man kan nyte alene på brød, mer enn mange av de kvalitetene som finnes i norsk handel. I tillegg til halvlitersflasker med olivenolje som fås kjøpt på gården finnes det også i begrenset grad mulighet for å kjøpe med seg 3-liters metallbeholdere med olivenolje. For elskere av olivenolje som vet å sette pris på kvalitet vil dette være svært gunstig kjøp sammenlignet med norske priser.

I tillegg produserer man litt skinke, mest for eget bruk. Gårdens svin lever jo også godt dels på restene fra olivenoljeproduksjonen. De øvrige dyrene på gården er ender, noen høns og et par haner, noen hester og kyr. Fra noen av leiligheten kan man høre hanene gale og dette kan jo være noe uvant for det urbane mennesket. Gårdshunden Max er en vennlig og tålmodig skapning.

Olivenlunden ligger innefor gården i den lille, fredede dalen. Ypperlig som en start for en liten spasertur i det toscanske landskapet. Fra åsene som kranser dalen har man panoramautsikt mot de toscanske åsene på andre siden av Arnodalen og sørover i dalen. I olivenlunden er det ca. 500 trær. Innhøstingen av oliven finner sted i november.

Druene dyrkes like ved gårdsbygningen. Også her må man gjerne ta en titt om man ønsker. Eller delta i innhøstingen om man gjerne vil det. Denne finner normalt sted i september (væravhengig). Om man vil delta i innhøsting av oliven eller druer bør dette avtales spesielt på forhånd.