Le Buche di Viesca

Gården, Regello, Figline mm.

Agriturismo "Le Buche di Viesca" ligger i kommunen Regello i Arnodalen. Nærmeste tettsted er Matassino. Her finner du blant annet bakeri, pizza-utsalg osv. Nærmeste by er Figline, ca. 2 km fra gården. Her finner du det aller meste man trenger for å overleve og mye annet også. Flere gode spisesteder i Figline, men Figline er en liten by og engelskkunnskapene er ikke alltid like gode. Det kan derfor lønne seg å ha noe kjennskap til enkelte italienske ord for enkelte matretter (eller ha med en ordbok).

Italia er kultur. Og i sommerhalvåret er det en rekke arrangementer. En oversikt over disse vil være tilgjengelig for de som bestiller opphold på "Le Buche di Viesca".

Nærmeste av-/påkjøring til motorveien A1 som går nord/sør i Italia gjennom Arnodalen er i Incisa, like nord for Figline. Det er ca. 5 km fra motorveien og til gården. Mer detaljert beskrivelse og kart tilgjengelig på forespørsel. Se også eventuelt Michelins kart.

Avstander fra "Le Buche di Viesca" og til noen utvalgte flyplasser er: Firenze (FLR) - 35 km; Pisa (PSA) - 100 km; Bologna (BLQ) - 95 km; Roma Fiumicino (FCO) - 280 km. Tog til Firenze og Roma fra Figline. Det kan tidsmessig lønne seg å dra med tog til Firenze og deretter direktetog til Roma. Buss til Firenze fra Figline. Vertskapet kan hente/bringe gjester fra/til Figline. Avtales særskilt.

Figline Valdarno er en sjarmerende by så rik på den italienske ånd. Byen har omlag 15.000 innbyggere og ligger altså i Chianti-området i Toscana, omgitt av et landskap fullt av vingårder. Byen har røtter tilbake til middelalderen og er rik på historiske fakta og kulturtradisjoner. Opprinnelsen til byen Figline kan spores tilbake til 1200-tallet. Byen er i senter av triangelen gitt ved byene Siena, Arezzo og Firenze og er derfor et ypperlig utgangspunkt for den som ønsker å utforske dette landskapet.

I tidligere tider ble Figline beskrevet som "låven" i Firenze på bakgrunn av de rike kornåkrene. Bymuren som den dag i dag nesten er slik den en gang var ble bygget mellom 1356 og 1375. Men den hindret ikke at byen ble utsatt for blodige angrep. Tidligere fantes det også et slott på de motstående åsene. Det store torget Marsilio Ficino ble bygget på 1200-tallet og ble straks stedet for det lokale markedet (mercatale). I det sjarmerende historiske sentrum av Figline vil du finne et stort torg omkranset av gammel bymur og et utvalg butikker, apotek, banker, restauranter og serveringssteder.

Steder å se i Figline Valdarno:
Piazza Marsilio Ficino elegant, omgitt av søyleganger, et typiskl eksempel på en markedsplass.
Serristori Hospital, villaen til S. Cerbone, internasjonalt kjent som gammelt apotek der vaser og urner fra 1600-1900-tallet er bevart.
S. Francesco - dokumentert allerede i 1229 og gjenoppbygd på 13-tallet. Adkomst via søylegang som går i ett med klosteret. Inne finnes et stucco av "Madonna og barnet" malt av Ghiberti.
S. Maria, skole grunnlagt i 1257. Har gjennomgått store endringer og ombygginger - den siste i 1933. Flere vakre kunstverk i hallen. En rekke andre mesterverk finnes i det tilligende Collegiate Museum.

En egen reisehåndbok for Toscana med utgangspunkt i Le Buche di Viesca planlegges utgitt tidlig 2008.